Posifons välfärdsteknik

För ökad trygghet och självständighet

Vad är välfärdsteknik?

Välfärdsteknik är tekniska lösningar som syftar till att öka tryggheten
och självständigheten för personer med omsorgsbehov.

Det handlar om att skapa stöd för individer att leva aktiva och självständiga liv, samtidigt som anhöriga och omsorgspersonal avlastas. Tekniken fungerar som ett komplement till det mänskliga stödet och möjliggör bättre resursanvändning i omsorgen.

Fördelar med välfärdsteknik

Välfärdsteknik erbjuder många fördelar, från att öka tryggheten och självständigheten för omsorgstagare
till en mer effektiv användning av omsorgsbudgeten.

Posifons lösningar inom välfärdsteknik är utvecklade för att vara frihetsskapande och förebyggande då vi tror att alla vill vara aktiva och klara sig själva.
Vi arbetar för att senarelägga behov av omsorgsstöd och underlätta för omsorgspersonal, så att de kan hjälpa till där de gör allra bäst nytta. Genom innovativa produkter och tjänster hjälper vår välfärdsteknik både användare, anhöriga och omsorgsgivare att hantera vardagen på ett säkrare och mer effektivt sätt.

Välfärdsteknikens roll i framtiden

Välfärdsteknik är mer än bara teknik – det är en lösning för att möta framtidens utmaningar inom omsorgen. Med en åldrande befolkning och ökande behov av omsorgstjänster, kan välfärdsteknik skapa hållbara omsorgslösningar där individens behov alltid står i fokus.

Genom att integrera teknik i omsorgens vardag skapar vi aktivare, tryggare och mer självständiga liv för användarna, samtidigt som vi avlastar vårdpersonal och anhöriga.

”Vi erbjuder frihetsskapande teknik som ger frihet och trygghet för användare, anhöriga och omsorgspersonal.

Det som skiljer oss från andra är att våra lösningar kan användas var som helst – inte bara i hemmet.
De är designade för att vara både attraktiva och enkla att ta med.”

Henrik Essunger, VD på Posifon 

Posifons lösningar

Mobila trygghetslarm:

Våra mobila trygghetslarm är utvecklade för att ge ökad trygghet var användaren än befinner sig. De passar både aktiva vuxna och barn. Ett mobilt trygghetslarm gör det möjligt att larma och dela exakt position för snabb och smidig hjälp. Läs mer om våra mobila trygghetslarm här.

Digital tillsyn:

Posifons digitala tillsyn ger omsorgspersonal och anhöriga trygghet, utan att inkräkta på användarens integritet. Funktioner som fall-, aktivitetsmonitorering och avvikelsedetektion gör att vi kan reagera snabbt vid behov. Läs mer om digital tillsyn här.

Careousel medicinpåminnare:

Med Careousel, världens mest använda medicinpåminnare, säkerställs att användare tar rätt medicin vid rätt tidpunkt. Detta minskar risken för feldosering och skapar trygghet för både användare och anhöriga. Läs mer om våra medicinpåminnare här.

PosifonCare-plattformen:

Vår plattform PosifonCare är ett flexibelt och anpassningsbart larmsystem. PosifonCare integrerar med olika typer av välfärdsteknik som gör det enkelt för omsorgspersonal att hantera larm direkt i en telefon via en app. Läs mer om PosifonCare här.